Hello October

I’m dreaming of a white christmas

Jeg elsker sne og bliver helt glad inden i, når det sner. Faktisk er jeg ved at boble over af glæde, når den første sne falder, og der er bare noget helt magisk ved en hvid jul. Jeg drømmer derfor også hvert år om en hvid jul. Det er dog sjældent at vi får landsdækkende hvid jul i Danmark. Men det forhindrer mig dog ikke i at drømme om snehvide landskaber. Også selvom det kun lige er blevet oktober.

Definitionen på en hvid jul er at 90% af Danmark skal være dækket af min 0,5 cm sne. Dette gælder dog kun landsdækkende hvid jul. Hvis mindre en 90% af landet er sækket af sne, kaldes det lokal hvid jul. Siden 1900 har der været landsdækkende hvid jul i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009, og 2010. Der har altså været landsdækkende hvid jul 9 gange, hvorimod der har været lokal hvid jul 31 gange. Så sandsynligheden for en hvid jul ligger desværre kun på 7%. Det typiske vejr juleaften er gråt og mildt.

Det er ved at være 9 år siden vi sidst har haft hvid jul, så personligt synes jeg det er ved at være på tide med en hvid jul igen. Der er meget få ting som er lige så smukt som sne.

Der er ingenting i Verden saa stille som Sne,
naar den sagte gennem Luften daler,
dæmper Dine Skridt,
tysser, tysser blidt
paa de Stemmer, der for højlydt taler.

Der er ingenting i Verden med en Renhed som Sne,
Svanedun fra Himlens hvide Vinger.
Paa Din Haand et Fnug
er som Taaredug.
Hvide Tanker tyst i Dans sig svinger.

Der er ingenting i Verden, der kan mildne som Sne.
Tys, du lytter, til det Tavse klinger.
Oh, saa fin en Klang,
Sølverklokkesang
inderst inde i Dit Hjerte ringer.
– Helge Rode

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello October