Idéer til Nisserier

Rødkålssalat med æble, appelsin, granatæble og nødder

 

Julemaden kan nemt gå hen at blive lidt fed, og det kan derfor være lækkert med en salat som tilbehør. Hvis man alligevel laver hjemmelavet rødkål, så kunne man jo bruge resten af rødkålen til, at lave en rødkålssalat. Det kunne f.eks. være denne med æble, appelsin, granatæble og nødder, som alle er råvarer der passer perfekt til årstiden.

Ingredienser:

1 lille rødkål
3 Æbler
1 granatæble
3 appelsiner
50g hasselnødder
50g mandler
1/2 dl æblecidereddike
1 dl olivenolie
1/2 dl honning

Fremgangsmåde:

Vask rødkålen og snit den fint. Fjern kernehus fra æbler, og skær dem i mindre stykker. Fjern skallen fra appelsinen, og skær dem i stykker på størrelse med æblestykkerne. Pres saften fra appelsinskallen ud over rødkålen. Del granatæblet i to, og slå på granatæble med en ske for at få kernerne ud. Bland kål og frugt i en skål.

 

Dressingen laves af olie, eddike og honning. Jeg har brugt hyldeblomsteddike og rapsolie, men man kan bruge lige det man foretrækker. Bland olie, eddike og dressing sammen og hæld det ud over rødkålssalaten.

Hak mandler og hasselnødder groft og tilføj dem til rødkålssalaten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idéer til Nisserier