Rødkålssalat med æble, appelsin, granatæble og nødder

Julemaden kan nemt gå hen at blive lidt fed, og det kan derfor være lækkert med en salat som tilbehør. Hvis man alligevel laver hjemmelavet rødkål, så kunne man jo bruge resten af rødkålen til, at lave en rødkålssalat. Det kunne f.eks. være denne med æble, appelsin, granatæble og nødder, som alle er råvarer der passer perfekt til årstiden.
Ingredienser:
1 lille rødkål
3 Æbler
1 granatæble
3 appelsiner
50g hasselnødder
50g mandler
1/2 dl æblecidereddike
1 dl olivenolie
1/2 dl honning
Fremgangsmåde:
Dressingen laves af olie, eddike og honning. Jeg har brugt hyldeblomsteddike og rapsolie, men man kan bruge lige det man foretrækker. Bland olie, eddike og dressing sammen og hæld det ud over rødkålssalaten.
Hak mandler og hasselnødder groft og tilføj dem til rødkålssalaten.
Ingen kommentarer endnu