I’m dreaming of a white christmas

Planlægning af julen 2019

Siden jeg startede med at blogge om julen, har jeg hvert år lavet et indlæg med de aktiviteter, som jeg har planlagt for dette års jul. I år er selvfølgelig ingen undtagelse. Jeg når sjældent alle tingene, men det bliver nu engang jul alligevel. Jeg synes dog alligevel at det er hyggeligt at planlægge julen lidt. I virkeligheden tænker jeg mere på det, som en liste med idéer til ting, som jeg godt kunne tænke mig at lave. Og hvis jeg så ikke når det, så betyder det ikke så meget. 

I julen 2019 vil jeg…

Besøge et par julemarkeder

Jeg elsker julemarkeder, men jeg har desværre haft lidt travlt i julen de sidste mange år, så jeg har ikke rigtig fået besøgt nogle. Jeg håber dog at jeg når det denne jul. Indtil videre har jeg planer om følgende julemarkeder: Jul i Friheden, Jul i Den Gamle By, Jul på Gammel Estrup, Julemarked på Fussingø Slot, og Julemarked i Ridehuset. 

Synge nogle stemningsfulde julekoncerter

Jeg synger i kor, og et af julens højdepunkter er at synge nogle hyggelige Julekoncerter. Jeg elsker julesange, og jeg bliver så glad af at synge de danske julesalmer og -sange. I år skal vi synge fire af vores traditionsrige julekoncerter, og derudover skal vi synge Bojesens Juleoratorium i Musikhuset Aarhus sammen med Aarhus Symfoniorkester. Det kan kun blive en god jul.

Pynte op til jul

Selvom jeg elsker jul, så er jeg stadig lidt en novice, når det kommer til julepynten. Det skal ikke være en hemmelighed at pengene ikke er store, når man er studerende, så jeg har ikke rigtig haft så mange penge før nu, at bruge på pynt. Min samling af julepynt vokser dog ligeså stille. Bl.a. også fordi jeg har fået noget af det julepynt, som min mor gerne vil af med. Jeg har også de seneste år drømt om at få et juletræ i mit hjem i december. Måske det endelig bliver til noget i år. I hvert fald er planen, at jeg så småt vil begynde at købe lidt juletræspynt i år. Derudover skal jeg selvfølgelig have lavet juledekorationer, som jeg plejer.

Lave julemad, konfekt og julebag

Jeg er ikke den store kok. Faktisk er jeg egentlig ikke ret interesseret i madlavning normalt, men er en eller anden besynderlig grund, så har jeg lidt mere lyst til at give mig i kast med det i juletiden. Jeg har en masse julebøger med juleopskrifter, som jeg har gerne vil afprøve i den kommende tid.

Vil jeg fokusere mere på en kreativ jul

Jeg må nok også desværre indrømme at jeg ikke er det mest kreative menneske. Jeg arbejder dog pt. en del i SFO, og får eksperimenteret lidt mere med at være kreativ. Mit største problem er at jeg er meget perfektionistisk og vil gerne kunne lave noget perfekt første gang, men når man arbejder med børn finder man ud af at processen nogle gange er vigtigere end det endelige resultat. Så måske skal det være året, hvor jeg får lavet lidt julekrea. Jeg har gemt en masse fine idéer på Pinterest, som jeg tænker er så tilpas nemme, at jeg kan slippe afsted med et nogenlunde resultat. Men det skal nok være hyggeligt, selvom det så ikke ender med at se helt så pænt ud, som forventet.

Huske at nyde julen

Selvom jeg prædiker at man ikke skal stresse i julen, så har jeg nok været lidt slem til, at have for mange aktiviteter på programmet i december de seneste år. Dette har bl.a. skyldes at jeg har sunget i to kor, og derudover har jeg haft travlt med forberedelser til en vigtig optagelsesprøve. Jeg er blevet ældre og har fundet ud af, hvor vigtigt det er at prioritere (især nu hvor man arbejder, og ikke bare studerer), så jeg har taget nogle valg, som har givet mig lidt mere luft i hverdagen. Så nu er jeg klar til en jul, hvor jeg har tid og lyst til at gøre alle de ting, som jeg elsker allermest ved Julen. 

Hvilke planer har du for julen 2019?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I’m dreaming of a white christmas