Guide til julehjælp 2021

Mine yndlings julekalendere

Jeg tror vi alle har vores yndlings julekalendere, og for mange af os, er det nok de julekalendere vi så som barn, som er blandt favoritterne. Sådan er det i hvert fald langt hen ad vejen for mig. Her er en liste over de julekalendere, som jeg holder allermest af.

 

Pyrus

”Alletiders jul”, “Alletiders nisse” og “Alletiders julemand” er helt klart blandt mine favorit julekalendere. Personligt vælger jeg lidt at glemme “Alletiders eventyr”, som jeg synes falder til jorden i forhold til de tre andre. Pyrus julekalenderne er nok de julekalendere, som jeg har set flest gange, og er nok også de julekalendere jeg holder allermest af. Pyrus har alt. Man kommer i julestemning, når man ser dem, man er underholdt hele vejen igennem, de har gode sange, og hvem af os har ikke lært i hvert fald en smule Danmarkshistorie af Pyrus. Det er min barndoms julekalender, og jeg har endnu ikke set en julekalender som kan toppe disse.

Krummernes Jul

”Krummernes Jul” er en af de julekalendere jeg godt kunne tænke mig at se igen, men jeg må nok desværre se langt efter en genudsendelse. Det er også en af mine favorit julekalendere, og den dag i dag, kan jeg stadig synge mange af sangene. Familien Krumborg er på mange måder en lidt speciel familie, men på andre måder, så er de bare helt ligesom os andre. En familie som ønsker en helt perfekt jul, men som må sande at tingene ikke altid bliver helt som man forventer. Samtidig er det en julekalender som emmer af jul, og som får dig i den helt rigtige julestemning.


The Julekalender

“The Julekalender” adskiller sig lidt fra de andre julekalendere, da målgruppen er et ældre publikum, men jeg tænker at der er en grund til at den er blevet genudsendt utallige gange, og det er at den er ret morsom. Selvom jeg har set den mange gange, så griner jeg stadig af den måske til tider dårlige humor, og for mig er dette klart favoritten blandt voksenjulekalenderne.

 

Hvilke julekalendere er blandt dine favoritter?

1 kommentar

 • bønny og brian lillelund

  Pyrus og The Julekalender til Brørup
  Pressemeddelelse:

  For første gang bliver det muligt at opleve udstillinger om to af TV2’s mest elskede og sete julekalendere ”Pyrus” og ”The Julekalender” samtidig og med kun en kilometers afstand. Ved Brørup.

  Julebrødrene Bønny og Brian Lillelund, der blev landskendt, da TV2 viste en dokumentar om dem, har taget initiativ til det unikke museumssamarbejde. Brødrene skal selv huse ”The Julekalender” på Lillelund Julemuseum for enden af Sønderskovgårdvej ned mod Kongeåvejen. Samtidig skal Museet Sønderskov lægge rum til ”Pyrus”-udstillingen en kilometer længere oppe ad vejen.

  ”Vi er et lille privatdrevet julemuseum, som ikke får statskroner og modtager offentlige ydelser. Derfor var det et næsten uopnåeligt mål for os at lave bare en enkelt udstilling af denne kaliber. Men med Museet Sønderskovs hjælp og opbakning blev det muligt at få ikke bare en, men begge udstillinger hertil området, smiler Bønny Lillelund.

  Lillelund Julemuseum har tidligere haft et godt samarbejde med Museet Sønderskov i forbindelse med Jette Frølich-udstillingen. Derfor inviterede brødrene den nye leder på museet, Anne Cathrine Lorentzen, med til Randers for at se ”Pyrus”, da den var udstillet der.

  ”Museet Sønderskov har en lang tradition med at fejre julen med sit årlige arrangement ”Jul på Sønderskov”, og have masser af børnehaver og skoleklasse på besøg i Museets juleudstillinger. Da Julebrødrene fortalte om Pyrus udstillingen, var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle prøve at få de nødvendige tilladelser og hente udstillingen til Museet Sønderskov. Og det er heldigvis lykkedes, og nu glæder vi os til at sætte den op i de gamle herregårdsstuer og vise den til jul. Da Bønny og Brain ringede og fortalte os, at de havde fået lov til at vise The Julekalender, var det jo fantastisk. To julekalenderudstillinger i samme område er jo endnu stærkere end en, og samtidig viser det at kulturen i Vejen Kommune, selvom pengene er små, kan skabe gode og større oplevelser i fællesskab”, siger Anne Cathrine Lorentzen.

  Udstillinger med originale dragter, kulisser og rekvisitter
  På udstillingerne kan man se originale kostumer og rekvisitter fra de to ikoniske julekalendere.

  På Sønderskov bliver ”Pyrus” iscenesat i flere af museets gamle herregårdsstuer. Her vil man blandt andet kunne se Pyrus’ originale nissedragt, Freyas kjoler og nissepigen Kandis’ kjole. Og så kan man gå glad i bad og se den ikoniske urtepotte blandt kæmpebøger og andre finurlige rekvisitter.

  ”The Julekalender” iscenesættes på 100 kvadratmeter ved Lillelunds Julemuseum. Her vil man blandt andet kunne opleve køkkenet og stuen i ”The Julekalender”, nøjagtig som det så ud på de danske tv-skærme for første gang i 1991. Og så genskabes en mindre udgave af nissernes hule.

  ”Pyrus og The Julekalender er to af vores absolutte ynglings-tv-julekalendere. Så at få mulighed for at genskabe universet her i vores museum, som jo også er vores private hjem, er helt fantastisk”, jubler Bønny Lillelund og fortsætter:

  ”Tænk engang! Efter lukketid kan vi bare gå ned og sætte os i køkkenet og føle os som Oluf og Gertrud Sand. Han ringede i øvrigt til os, da aftalen var kommet i hus. Bare for at høre, hvem vi var. Så det fortalte vi ham. Og så hvor beærede vi var over at få lov til at udstille deres univers”.

  Åbner lørdag den 29. oktober og fortsætter tirsdage til søndage fra kl. 11 til 16 indtil kort før jul.
  https://sonderskov.dk/
  venlig hilsen julebrødrene .bønny & brian lillelund
  Må meget gerne deles.
  På forhånd tak
  Sønderskovgårdvej 6
  6650 Brørup
  Tlf. 21966740
  http://www.lillelundsjul.dk
  https://www.facebook.com/Lillelundsjul

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til julehjælp 2021