Tiden op til jule er noget helt specielt. Vi tager på julemarkeder for at købe juleting eller blot for at samle på julestemning. Der er intet som får en i julehumør som et julemarked. Det er noget af det mest stemningsfyldte,  at vandre ned langs rækkerne af juleboder, og se den fine julepynt, mens det emmer af julestemning med dufte af jul og klang af smuk julemusik.

 

Jeg har her lavet en kalender med mere end 100 julemarkeder, julestuer og julebasarer fra hele Danmark. Der er små som store julemarkeder.  Julemarkeder der varer en enkelt dag eller en måned. Der skulle være julemarkeder for  enhver smag, så det er bare at kigge kalenderen igennem, hvis du vil finde det næste julemarked som du vil besøger.

Der tages forbehold for fejl, så tag lige og tjek op på julemarkedet inden i tager afsted. Det er under alle omstændigheder en god idé, da der nogle steder tages entré.

Hvis du kender til et julemarked som ikke er i kalenderen, så skriv gerne en kommetar eller en mail (hjemligejul@gmail.com) med titel på julemarkedet, dato og klokkeslæt, sted og evt. entré og beskrivelse af julemarkedet. Intet julemarked er for lille, så hold jer endelig ikke tilbage.

Du kan se hvilke julemarkeder, som er i din landsdel ved, at kigge efter følgende symboler.
🎄 Jylland
☃ Fyn og Langeland
🎅🏻 Sjælland og øer
❄ Udenlandske